Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чай Матчу блакитний
Блакитна маття або блакитний порошковий чай - це перетерті в порошок квітки Анчан.
У анчані багато корисних властивостей, його активно використовують як антидепресант.
- Колір: насичено синій
- Аромат: квітковий
- Смак: квітково-трав'яний, терпкий, з нотками сухого листя
Чай використовується як харчова добавка і барвник до різних страв:
- блакитний рис
- десерт вагасі
- морозиво
- локшина соба
МАТЧА ПОЄДНУЄТЬСЯ З:
- кава латте
- класичний чай
- холодні напої
- молочні та фруктові коктейлі
- алкогольні коктейлі, лікери
Він також використовується як добавка в багатьох шоколадах, цукерках і десертах, як-от тістечка, випічка, рулети, чизкейки, печиво, пудинги, муси і морозиво з чаєм. Навіть японські палички поки бувають зі смаком маття.
ПРОЦЕДУРА ПРИГОТУВАННЯ БЛАКИТНОГО МАТЧА
Заварюють Блакитну матчу як органічну Маттю:
- в 2 г порошку додати 30 або 50 мл води 80 ⁰С і збити інтенсивними рухами віночком в піну.
РЕЦЕПТ МАТЧУ-ЛАТТЕ:
Цей рецепт підійде для швидкого ранкового чаювання, коли кожна хвилина на рахунку.
СКЛАДОВІ:
- тепле (не гаряче) молоко - 200 мл,
- якісна вода 80 ° С 50 мл,
- блакитна маття - 2-3 г (1 чайна ложка без гірки),
- мед - 1 чайна ложка.
ІНСТРУКЦІЯ:
- У підготовлену ємність (піалу або широку чашку) покладіть порцію блакитного чайного порошку, влийте воду і продовжуйте повільно збивати віночком, поки рідина не стане повністю однорідною.
- Щоб напій вийшов трохи солодкуватим, до настою додайте мед.
- Змішуйте до повного розчинення.
- Перелийте напій в блендер і влийте підготовлене молоко.
- Збивайте поки на поверхні не утворюється стійка піна.
- Перелийте готовий чай в чашку.
Рецепт максимально автоматизовано і не відніме багато часу. Завдяки тому, що інгредієнти чаю теплі, його можна швидко випити навіть на ходу.